dijous, 3 de gener del 2013

El procés de desnonament judicial

El procés de desnonament judicial es pot resumir en els següents 5 passos:


Pas 1: Enviament de burofax.

Se li envia un burofax al llogater informant-lo de que si no paga les rendes immediatament, donarem el contracte per rescindit i emprendrem les accions legals oportunes per fer-lo fora.
    Si només vol que fem l’enviament del burofax en nom del despatx, aquest tràmit té un cost de 70€ (cost del burofax inclòs).

  
 Pas 2: S’interposa la demanda.

Per a posar la demanda ens cal principalment el contracte de lloguer i l’escriptura de propietat si la té a mà (si no es pot demanar una nota la Registre de la Propietat).
Aquesta demanda té tres peticions fonamentals que són:

  1.         La condemna al pagament de les rendes fins l’últim dia que estigui.
  2.         El llançament físic de l’habitatge o local llogat.
  3.         La condemna al pagament de les costes judicials (advocat i procurador contraris).
Des del moment que s’interposa la demanda, el temps deixa de còrrer en contra de vostè i ara comença a anar en contra del llogater.

 Pas 3: Data de judici i llançament.

Un mes més tard (aprox.) d’haver posat la demanda, el jutjat ens diu la data en que tindran lloc el judici, i el llançament.
     
 Pas 4: Judici i sentència.

Es cel·lebra judici el dia indicat, i si bé no es pot garantir mai un resultat judicial, sí que podem dir que el resultat que s’obté acostuma a ser sempre una estimació total de les nostres pretensions.

 Pas 5: Execució de la sentència.

El dia que el jutjat ha decidit es produeix el llançament, és a dir, s’expulsa al llogater físicament de la casa o local arrendat.
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada