diumenge, 30 de desembre del 2012

Decebuts davant les injusticies...


Arribar a casa després d'un dia intens, llegir les notícies i ni tan sols sorprendre't, només sentir-te una mica més decebut pel sistema: un altre suïcidi fruit d'un altre desnonament. Algunes plataformes socials, sobretot la PAH (Plataforma Afectats per la Hipoteca), no donaven l'abast per denunciar els casos i recolzar als afectats, però, fins al moment, havien tingut poc èxit.
Sembla que han estat necessaris uns quants suïcidis de ciutadans, a punt de ser desnonats, per prendre consciència de la tragèdia que s'amaga darrere de cada família que és expulsada de casa seva. A més a més, no són pocs els casos en els quals, després del des­nonament, el deute segueix acorralant el deutor per sempre.
Ara que veuen que no és una bona política fer cas omís de la situació, tots es converteixen en bones persones: els bancs intenten buscar solucions i els polítics no dormen per la situació. Potser hauríem d'alegrar-nos, però les mesures adoptades són insuficients. Massa morts per a una solució de maquillatge...

CAS DE DESNONAMENT DETONANT D'UN SUÏCIDI A BARAKALDO




La Caixa havia posat a la venda el pis de la dona que es va suïcidar a Barakaldo

El pis d'Amaia Egaña, que ahir es va llençar al buit a Barakaldo quan l'anaven a desnonar, estava a la venda des de fa mig any a Servihabitat, el portal immobiliari de La Caixa. El pis tenia un preu de sortida de 233.180 euros i en l'anunci s'indicava que 'no estava disponible per a visitar-lo', sense aclarir que encara hi vivia una família. Servihabitat ha retirat l'anunci. Segons El País l'impagament era de 164.323 euros més 49.300 d'interessos.
A Barakaldo milers de persones van sortir al carrer ahir a la nit per a protestar per la mort d'Egaña. Els manifestants van llençar pintura sobre una sucursal de Caixabank.
La plataforma d'Afectats qualifica d'hipòcrita i electoralista la paralització
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha qualificat d'"hipòcrita i electoralista" que els partits majoritaris, especialment populars, socialistes i CiU, es plantegin ara la paralització de les execucions hipotecàries.

Ada Colau, ha lamentat que "Rajoy, Mas i Navarro es pugin ara al carro i no reconeguin el paper de la societat, que és la que porta lluitant quatre anys per acabar amb aquesta xacra", recordant que cada dia a l'estat espanyol es produeixen 532 desnonaments.

Per a Colau, "és patètic que hagin estat callats mentre milers de famílies han perdut la seva llar, però ara volen abanderar ells la lluita social". "Això contribueix a deslegitimar la política de partits", ha precisat, recordant que la PAH demana des del 2009 la paralització de les execucions hipotecàries, especialment per a les famílies més vulnerables, anhel que mai ha estat satisfet mitjançant llei.

Ha instat als governs espanyol i al català que "si de veritat els preocupa aquest tema, decretin per via d'urgència la moratòria dels desnonaments". "També estaria bé que tinguessin una mica de decència i reconeguessin el protagonisme de la societat en tot això", ha afegit, explicant que els moviments veïnals han aconseguit frenar desenes d'execucions hipotecàries a través de la mediació.

"És un èxit social que això s'estigui plantejant, però és molt trist que sigui tan tard, quan ha mort gent", ha valorat Colau, puntualitzant que ERC, ICV-EUiA, SI i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) sempre han recolzat les demandes de la PAH des de la seva creació fa quatre anys.

4 comentaris:

  1. Hem arribat a un punt on els governs veuen que la situació s'ha descontrolat fins al punt de que la gent mori per aquest fet, el més greu és que no ens en adonem de que l'habitatge és una necessitat i molt important, hauríem de fer el pensament de començar a cobrir-la!!

    ResponElimina
  2. Precisament tinc al davant un calendari d'Obra Social La Caixa, on hi ha un eslògan paradoxal: "Pobresa i exclusió social. Lluitem contra la pobresa infantil a casa nostra."

    Sembla mentida que vagin presumint d'ajudar als col·lectis en risc d'exclusió social quan són ells els que faciliten que es trobin en aquesta situació d'abandó i pobresa. És indignant que ens facin creure que ajuden a les persones i que després siguin capaços de fer fora de casa seva a famílies que no tenen on anar.

    Penso que la PAH és una organització que ha fet molt a favor de les famílies desnonades, però hauria de ser tota la població, la gent que té comptes als bancs i entitats que fan fora de casa seva a les persones - i m'hi incloc -, els que no hauríem de permetre que aquestes situacions passin. Si un fuster no et fa bé unes finestres possiblement no el tornaràs a contractar, doncs si els bancs no respecten els drets humans tampoc els hi hauríem de seguir donant negoci.

    ResponElimina
  3. Tota la raó! Sembla ser que l'únic que podria funcionar d'una forma ràpida seria que la gent no comptes amb els bancs alhora de guardar els seus diners, d'aquesta manera la pressió que es ficaria seria tal que no tindrien cap més remei que escoltar les nostres queixes davant les injusticies com aquestes i hi haurien de ficar una solució immediatia!! Gràcies pel comentari!

    ResponElimina
  4. Quina gran injustícia s'està fent amb els desnonaments... al damunt que et treuen la casa que es l'últim que els hi queda a moltes persones com es pot comprobar amb els suicidis, hi ha sobre la venen... tot per enriquirse mes els polítics, hauríen de fer alguna cosa bona pel país i el que estan fent es destruir-lo! una vergonya robar a les persones un dret com és el de l'habitatge!!
    Penso que es una bona idea els desnonaments, ja que a moltes persones afecta i de cada dia estan obrint mes els ulls però es necessita mes ajuda.

    ResponElimina