dimarts, 8 de gener del 2013


A Barcelona ja s'han buscat noves solucions per ajudar a les persones que son desnonades per tal de que no visquin al carrer i en males condicions.


L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, inaugura 25 pisos

 d'urgència per a famílies desnonades. ACN


Les pensions i els hotels, principals recursos d'urgència pels quals opten els serveis socials en casos de desnonaments a Barcelona, no són sempre l'espai adequat per a les famílies, especialment si tenen fills petits. Per això, la regidora de Qualitat de Vida, Maite Fandos, ja va anunciar a principis del mandat que una de les ambicions del consistori nacionalista era la creació d'una oferta d'acollida per als nous perfils de persones que es queden sense casa, que en aquests moments principalment són famílies per impagaments d'hipoteques o lloguers.
Aquest compromís es tradueix, de moment, en una primera tanda d'apartaments en el flamant equipament projectat per l'anterior govern en l'antic solar de la Guàrdia Civil a Navas, un edifici que uneix un centre cívic, una guarderia pública, pisos dotacionals per a gent gran i vivendes de protecció oficial, de les quals 25 apartaments s'han reservat per a casos d'urgències socials.
Quinze d'aquests pisos ja estan assignats a 15 famílies, que s'hi mudaran aquest gener, segons van anunciar ahir Fondos i l'alcalde Xavier Trias durant una visita al complex. Estaran ocupats per un període màxim de sis mesos.
A continuació us mostrem el vídeo on l'alcalde de Barcelona i Trias ens expliquen l'alternativa aprovada dels pisos per a les persones desnonades.
 
 
En aquest vídeo l'alcalde ens explica que aquest complex es començarà a omplir de famílies que es trobin en situació d'urgència i hagin d'abandonar els seus habitatges per motius econòmics.
Tot i estar adreçat especialment per a nuclis familiars que siguin desnonats del seu pis habitual, també podrà acollir gent que no pot pagar els rebuts de llum o aigua i els deixen sense aquests serveis. A més a més Trias explica que la situació demana noves solucions i que espera que es puguin crear nous centres amb modalitats similars.

Com a conseqüència d'aquests desnonaments es va crear un decret que protegeix als deutors/es hipotecaris, és a dir, a aquelles persones que no poden pagar la hipoteca de les seves cases.

A continuació en aquest enllaç, podreu veure el decret que protegeix al deutors/es hipotecaris.

http://www.boe.es/boe/dias/2012/11/16/pdfs/BOE-A-2012-14115.pdf



6 comentaris:

  1. Molt bona iniciativa, ja que degut a la crisis econòmica que estem patint hi han moltes famílies que no tenen sostre.
    I penso que tothom hauria d'estar assabentat d'aquest fet i dels problemes que causen els desnonaments.

    ResponElimina
  2. Es una bona solució el busca alternatives per a que ninguna familia es quedi al carrer. Tots els que puguessim ajuda, ajudem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Anònim :) Estem d'acord en que tothom hauria de saber la realitat en la que ens trobem ja que avui en dia com es veu reflectit en el blog hi ha molts més casos de desnonaments del que ens podem imaginar. Cal buscar alternatives i ajudar a que tothom pugui tenir un sostre.

      Elimina
  3. Hem de ser conscients que no és suficient amb posar una ''tirita'' sobre una ferida tant gran per curar-la. De què ens val reservar 25 pisos per a famílies en situació d'urgència si cada dia a tot l'Estat se'n desnonen moltes més? El problema no és la falta d'habitatges socials, sinó la gran quantitat de persones que es queden al carrer perquè ni el banc ni la societat (en general) mouen un dit per evitar-ho. Les coses s'han fet molt malament, i la solució als problemes no és la creació d'habitatges de protecció, sinó fer una legislació que protegeixi a la ciutadania d'aquests riscos. Si els ciutadans paguem impostos és per evitar aquestes situacions, i malgrat que valoro que hi hagi iniciatives com aquesta, si no van acompanyades de profundes reformes això no serveix pe res.
    Eduard Pellicer

    ResponElimina
  4. En ple segle XXI, lamentablement encara seguim llegint notícies d'aquest tipus. Seguim vivint en una societat de consumisme en la qual uns tenen massa i, d'altres massa poc o, dit d'una altra manera, els rics seguiran sent cada cop més rics i els pobres més pobres. En aquest cas proposen facilitar pisos a aquestes families, un fet que podriem considerar com normal i no com a bona notícia. Partint de la base que, des d'un principi s'han fet les coses malament en una societat caracterítzada per la corrupció, més que facilitar pisos a la gent que, per circunstàncies de la vida no ho poden fer, s'hauria d'evitar arribar a aquest punt, ja que cada dia són més les families que es queden al carrer. Tots tenim dret a una vida digna, i avui en dia ja hauria d'exisitir un pla B per a evitar els desnonaments.

    ResponElimina
  5. Es una gran iniciativa que ayuda a concienciar a la gente que esto le ocurre a muchas personas, y todo por lo que pasan y las ideas que van surgiendo. Una gran iniciativa!

    ResponElimina